Fakta

Turisme og motorveje

26 maj , 2016  

Lindholm-Høje-Museets-udsig

Hvert eneste år lægger turister 3 mia. kr. i Aalborg. Dermed burde det være åbenlyst for enhver, at byen bør værne om sine turistmæssige kvaliteter.

En af dem er Lindholm Høje Museet. Fra området ved museumscafeen har man en smuk udsigt ud over markerne med et glimt af vikingernes vigtige transportvej, Limfjorden, i baggrunden. Midt i mellem går en jernbane, hvor der en gang hver halve time triller et tog af sted, som på afstand minder om et modeltog. Det kan man leve med.

Men nu er der planer om at placere en larmende motorvej på en vold tværs gennem hele synsfeltet fra venstre til højre. Se den skræmmende plan for 3. Limfjordsforbindelse i Nørresundby på www.kortlink.dk/mc23 side 10.

Hvor kan dette vanvittige projekt dog ødelægge meget, hvis det bliver realiseret. Det gælder også Egholm, som kunne gøres endnu mere spændende ved at braklægge marker og lade naturen slå sig løs. Eller området ved Voerbjerg Kær (Vandskisøen) nord for Nørresundby, som kunne udvikles som udflugtsmål med skov og badeområde. Behøver jeg at skrive, at tab af kvaliteter på turistområdet overhovedet ikke er medregnet i Vejdirektoratets regneark for, om vejen kan betale sig?

By


Skriv et svar