Perspektiver

Over alle bredder

17 jul , 2021  

Foto: https://europeangreens.eu/news/heavy-rains-cause-flooding-across-central-europe

Argumenterne for ikke at bygge flere motorveje står i kø. De alt for høje sommertemperaturer i Nordamerika og de voldsomme oversvømmelser i Centraleuropa i år er ikke nye fænomener; jeg husker alt for godt hedebølger og oversvømmelser fra de seneste år. Men alligevel er det som om man ikke vil indse forbindelsen mellem det vilde vejr og de menneskeskabte klimaforandringer – og vækstdrømmene. Der er snart valg i Tyskland, og dette kan og bør blive et valg med fokus på at standse alt dette. I Danmark er der kommunalvalg til efteråret, og også dette valg bør gøres til et valg, hvor vi fokuserer på klimaforandringerne og på at få standset motorvejsdrømmene.

Hvis vi står ansigt til ansigt med valget mellem at spare to et halvt minut på vej til arbejde og at standse skaderne på miljø og natur – og det er det, vi gør nu – burde svaret være enkelt.

By


Skriv et svar