Nyheder

En blind vej

8 apr , 2021  

Nu kommer regeringens udspil til en udbygning af infrastrukturen i Danmark. Det hedder “Danmark fremad.”

På den ene side rummer udspillet muligheder for bilfrie søndage, på den anden side er det fyldt med de sædvanlige motorvejsdrømme, som udgør en form for lokkemad fra partier, der gerne vil bevare regeringsmagten. 

En af motorvejsdrømmene er den drøm om en motorvej over Egholm, som mange af os ser som et mareridt. Det er påfaldende, at man i en tid, hvor de menneskeskabte klimaforandringer er så tydelige og hvor det er veldokumenteret, at biltrafikken er en meget væsentlig kilde til CO2-udledning, stadig drømmer den slags kortsigtede motorvejsdrømme.

Det er også påfaldende, at “Danmark fremad” dukker op inden høringsfristen i forbindelse med VVM-rapporten om miljøpåvirkningen af en Egholm-motorvej. Man kan let få det indtryk, at den nye VVM-rapport er – en blind vej.

By


Skriv et svar