I medierne, Perspektiver

En eftertænksom statsminister

1 apr , 2019  

I et interview i Jyllands-Posten i dag siger statsminister Lars Løkke Rasmussen:

I dette valgår vil jeg sige det lige ud: Det er vigtigere end nogensinde, at vi værner om miljøet og sikrer, at fremtidens Danmark ikke bliver domineret af motorveje. Miljøpolitik er vigtigere end det nærmest krampagtige ønske, vi har haft om at tækkes Dansk Folkepartis ubehagelige nationalisme.

Og her må jeg indrømme det: Der har været for meget fokus fra regeringens side på at nedgøre offentlig transport og få flere til at køre i bil. Jeg har omsider indset, at vi ikke kan fortsætte som vi gør. To tredjedele af Danmarks CO2-udledning skyldes biler, og det er alt, alt for meget.

Det er de unge miljøaktivister som f.eks. svenske Greta Thunberg, der har fat i den lange ende. Vi skylder hendes generation af efterlade vores klode i en bedre stand end den, vi modtog den i. Vores generation har fejlet; vi har været fokuseret på profit og snævre hensyn til landbrug og industri. En anden vej er mulig nu, og det er ikke en motorvej.

By


Skriv et svar