Nyheder

En transportminister tænker sig om

1 apr , 2017  

Transportminister Ole Birk Olesen udtaler i dag i et eksklusivt interview i Berlingske: 

Når jeg i disse måneder læser de mange debatindlæg, der kommer fra miljøaktivister, står det klart for mig, at vi har haft et forkert fokus på vækst i regeringens politik. Vi har troet på at vi kunne sikre miljøet ved at overlade det til kræfternes frie spil, men det er jo forkert. Det står efterhånden klart for mig, at vi er nødt til at tage situationen alvorligt i stedet for at satse på her-og-nu-løsninger og kortsigtede økonomiske gevinster. Sådan som de menneskeskabte klimaforandringer nu viser sig, er det ikke godt at tro på at privatbilisme og de perspektivløse tekniske fix, som motorvejene udgør, vil kunne føre noget godt med sig. Det bliver mere og mere tydeligt for mig, at vi for alvor er nødt til at skifte spor og sikre ordentlige vilkår for den kollektive trafik og en regulering, der kan fjerne CO2-udledningen og bevare miljøet for de kommende generationer – børn og unge, mænd og kvinder, uanset samfundsklasse og etnisk baggrund. Du må gerne kalde det bæredygtighed, empati og solidaritet, hvis du vil. Det gør jeg nemlig. Vi er nødt til at være ydmyge og lyttende.

By


Skriv et svar