Nyheder, Perspektiver

Citizen Jane: Kampen mod en motorvej gennem New York

28 mar , 2017  

I 1960erne var den amerikanske byplanlægger og byggemagnet Robert Moses fortaler for at der skulle bygges en motorvej tværs gennem New York City, nærmest bestemt gennem den sydlige del af Manhattan. 416 huse skulle rives ned. Billedet ovenfor viser, hvad Moses forestillede sig.

En af dem, der kæmpede mod dette projekt, var forfatteren Jane Jacobs. Hun brugte en masse kræfter på at mobilisere borgerne mod projektet, og ud af hendes kamp kom også bogen The Death and Life of Great American Cities fra 1963, der i dag er en klassiker inden for byplanlægning.

Som man vil vide, hvis man har besøgt New York, blev motorvejen aldrig til noget takket være Jane Jacobs og hendes utrættelige kamp. For få år siden blev der endda lavet en opera om Robert Moses og Jane Jacobs!

Og nu er der kommet en dokumentarfilm, Citizen Jane: Battle for the City. Her er traileren.

By


Skriv et svar