Nyheder, Perspektiver

Skaber motorveje vækst?

6 jul , 2016  

Route_E39_in_Denmark_(Hjoerring)_ubt

En af de mest populære begrundelser for at bygge flere motorveje er at motorveje skaber vækst. Tidligere i år sagde erhvervs- og vækstministeren netop det som reaktion på en undersøgelse, der viste det modsatte. Men det er vel i virkeligheden lige omvendt – at vækst kan skabe motorveje.

Nye tal fra Vejdirektoratet viser ifølge DR Nyheder at trafikken på de danske motorveje er vokset med 3,4 procent i første kvartal af 2016 i forhold til samme periode i 2015.

Kasper Rosenstand, afdelingsleder ved Vejdirektoratet, siger i en pressemeddelelse

Motorvejene er med til at binde de større byer, landsdele og erhvervsområder sammen. Og når det går bedre for dansk økonomi, flere kommer i beskæftigelse og handlen med udlandet vokser, så giver det mere trafik på motorvejsnettet…

Vi kan tydeligt se, at det i høj grad er trafikudviklingen på motorvejsnettet, som er med til at trække stigningen på det samlede vejnet op. Og de foreløbige tal for 2016 viser, at denne tendens også fortsætter i år.

Det må give anledning til eftertanke, for også det peger på at der ikke er den naturlov, som motorvejstilhængerne så ofte postulerer. Tværtimod kunne beslutningstagerne, hvis de ville, anvise andre måder at udvikle infrastrukturen på end ved brug af motorvejen som svar på al den vækst, de er så glade for.

 

By


Skriv et svar